Πώς θα πετύχεις το ΄60ς μακιγιάζ της Brigitte Bardot

Πώς θα πετύχεις το ΄60ς μακιγιάζ της Brigitte Bardot

Η δεκαετία του ’60 είναι η πιο influential περίοδος στο χώρο της μόδας, του μακιγιάζ και της μουσικής. Ειδικά για το make up, είναι η Βίβλος της έμπνευσης: Αξεπέραστες και “απόλυτα” διαχρονικές σταρ του σινεμά, όπως η Brigitte Bardot, η Julie Christie και η Catherine Deneuve, είναι οι υπέρτατες ιέρειες του εκλεπτυσμένου makeup των sixties που χαρακτηρίζεται κυρίως από τις πλούσιες βλεφαρίδες, το περίφημο “crease eyelid”, τα σούπερ glossy χείλη σε ροζ και peach αποχρώσεις και βέβαια το έντονο eyeliner.


Ειδικά η Brigitte Bardot έχει επηρεάσει το χώρο της μόδας και της ομορφιάς, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σταρ στην ιστορία του σινεμά. Παρά το ότι έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας για πάνω από 40 χρόνια, η επιρροή της είναι τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα μοντέλα όπως η Claudia Shiffer και η Lara Stone να γίνονται διάσημα επειδή της μοιάζουν και ολόκληρες καμπάνιες σχεδιαστών να μιμούνται τις εκφράσεις και το περίφημο μακιγιάζ των ματιών της. Ενώ τα μαλλιά της, όπως είχε πει και ο διάσημος κομμωτής Αλεξάντερ Ντε Πάρι “Have a life of their own!”

Στα make up look που έχω επιμεληθεί στις φωτογραφίες, είναι εμφανές πόσο εντυπωσιακή είναι η “μεταμόρφωση” σε sixties diva και θα δείτε βήμα-βήμα πώς να το πετύχετε και μόνες σας ακολουθώντας τα βασικά tips.

Βήμα 1ο: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτό το μακιγιάζ είναι τα μάτια. Συγκεκριμένα το “crease eyelid make up” που είναι το σήμα κατατεθέν των 60’s. Ξεκινήστε να κάνετε αυτό το contrast, απλώνοντας μια κρεμ γυαλιστερή σκιά στο κινητό βλέφαρο και έπειτα με ένα μυτερό πινέλο μια σκούρα καφέ στο καπάκι του άνω βλεφάρου. Σβήστε απαλά προς τα πάνω και έχουμε τη χρωματική αντίθεση που μας δίνει το sixties feeling.

Βήμα 2ο: Eyeliner Rules. Το 2ο πιο σημαντικό στοιχείο του συγκεκριμένου μακιγιάζ είναι το eye liner που τοποθετούμε αφού πρώτα τεντώσουμε το δέρμα με το δάκτυλο μας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε το πινελάκι να δώσει την ανοδική πορεία στη γραμμή που σχεδιάσαμε.


Βημα 3ο: Σούπερ γυαλιστερά χείλη σε ροζέ ή peach αποχρώσεις. Ένα ακόμα σήμα κατατεθέν του sixties make up ειναι τα nude lips, με έντονο lip gloss.

 

 


Extra tip: Απλώστε λίγο concealer πριν το κραγιόν σας, για να ενισχύσετε τη nude απόχρωση του. Και μην ξεχνάτε το απαλό ρουζ, σε παρόμοιες αποχρώσεις με αυτές των χειλιών σας.

Make Up: Emmanuel Apostolakis
Model: Stefania Novicova
Photo: VPG productions